Mantar Soslu Krepte Köfte

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Mantar Soslu Krepte Köfte Tarifi İçin malzemeler
- 750 gr kıyma
- 2 soğan
- 1 yumurta
- 1'er çay kaşığı kekik
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Yarım bayat ekmek içi
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Krep için:
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı un
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı kaşar peyniri
- 50 gr margarin
- 1 çay kaşığı tuz
Mantar sos için:
- 200 gr kültür mantarı
- 2 soğan
- 2 sarımsak
- 25 gr margarin
- Yarım su bardağı süt kreması
- Tuz
- Pul biber
Süsleme için:
- 12 taze soğanın yeşil sapları
Mantar Soslu Krepte Köfte Nasıl Yapılır?
- Soğanı rendeleyin. Ekmeği ıslatıp ufalayın. Kıymaya soğan, ekmek içi, tuz, yumurta, karabiber, kimyon ve kekiği ekleyip yoğurun. Eşit büyüklükte 12 köfte hazırlayın.
- Krep malzemelerini blenderle çırpın. Orta boy teflon tavayı ısıtıp fındık kadar margarinle yağlayın.
- Krep hamurundan, ince bir kat oluşacak kadar tavaya döküp iki taraflı pişirin. Bu şekilde 12 krep hazırlayın.
- Köfteleri sıvıyağda kızartın. Kreplerin ortasına birer köfte yerleştirip bohça şeklinde katlayın.
- Soğan saplarıyla bağlayıp kat yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. 200 derecede 5 dakika fırınlayın.
- Soğan ve sarımsakları kıyıp yağda pembeleştirin. Mantarları dilimleyin, tavaya ekleyip soteleyin.
- Tuz, pul biber ve kremayı ilave edin. 5-6 dakika kadar pişirin. Krep bohçalarını mantar sos eşliğinde servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR