ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ MANTAR SOSLU KREPTE KÖFTE

Mantar Soslu Krepte Köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantar Soslu Krepte Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 1 yumurta
  • 1'er çay kaşığı kekik
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım bayat ekmek içi
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Krep için:

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • 50 gr margarin
  • 1 çay kaşığı tuz

Mantar sos için:

  • 200 gr kültür mantarı
  • 2 soğan
  • 2 sarımsak
  • 25 gr margarin
  • Yarım su bardağı süt kreması
  • Tuz
  • Pul biber

Süsleme için:

  • 12 taze soğanın yeşil sapları

Mantar Soslu Krepte Köfte Nasıl Yapılır?

  • Soğanı rendeleyin. Ekmeği ıslatıp ufalayın. Kıymaya soğan, ekmek içi, tuz, yumurta, karabiber, kimyon ve kekiği ekleyip yoğurun. Eşit büyüklükte 12 köfte hazırlayın. 
  • Krep malzemelerini blenderle çırpın. Orta boy teflon tavayı ısıtıp fındık kadar margarinle yağlayın.
  • Krep hamurundan, ince bir kat oluşacak kadar tavaya döküp iki taraflı pişirin. Bu şekilde 12 krep hazırlayın.
  • Köfteleri sıvıyağda kızartın. Kreplerin ortasına birer köfte yerleştirip bohça şeklinde katlayın.
  • Soğan saplarıyla bağlayıp kat yerleri altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. 200 derecede 5 dakika fırınlayın.
  • Soğan ve sarımsakları kıyıp yağda pembeleştirin. Mantarları dilimleyin, tavaya ekleyip soteleyin.
  • Tuz, pul biber ve kremayı ilave edin. 5-6 dakika kadar pişirin. Krep bohçalarını mantar sos eşliğinde servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!