Kremalı Sufle

Kremalı Sufle
15 Şubat 2023

Tatlı versiyonu için klasik sufle tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kremalı Sufle için

Malzemeler

  • 3 soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 sivri biber
  • 1 havuç
  • 150 gr İzmir tulum peyniri
  • 100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • 100 ml krema
  • 1 tutam tarhun
  • 2 çorba kaşığı mısırözü yağı
  • Hamur için
  • 2 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 1 çorba kaşığ yoğurt
  • 2 çorba kaşığı su
Kremalı Sufle

Nasıl Yapılır

  1. Unu yoğurma kabına eleyin. Oda ısısında yumuşatılmış margarin, bir çay kaşığı tuz, yoğurt ve soğuk suyu ilave edin.
  2. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  3. Soğanları soyup piyaz şeklinde doğrayın. Bir tutam tuz, tarhun ve bir tatlı kaşığı şeker ilave ederek ovun. Mısır özü yağını tavada ısıtıp soğanları kavurun.
  4. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Havucu soyup rendeleyin. Peynirler ve sebzeleri bir kasede karıştırın. Süt, krema ve yumurta sarısını ekleyip malzemeyi tekrar karıştırın.
  5. Hamuru ısıya dayanıklı yağlanmış sufle kaplarının tabanına ve kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın.
  6. Üzerine önce karamelize edilmiş soğanları sonra peynirli karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo