ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ KREMALI SUFLE

Kremalı Sufle

Tatlı versiyonu için klasik sufle tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kremalı Sufle Tarifi İçin malzemeler

  • 3 soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 sivri biber
  • 1 havuç
  • 150 gr İzmir tulum peyniri
  • 100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • 100 ml krema
  • 1 tutam tarhun
  • 2 çorba kaşığı mısırözü yağı
  • Hamur için
  • 2 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 1 çorba kaşığ yoğurt
  • 2 çorba kaşığı su

Kremalı Sufle Nasıl Yapılır?

  • Unu yoğurma kabına eleyin. Oda ısısında yumuşatılmış margarin, bir çay kaşığı tuz, yoğurt ve soğuk suyu ilave edin.
  • Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  • Soğanları soyup piyaz şeklinde doğrayın. Bir tutam tuz, tarhun ve bir tatlı kaşığı şeker ilave ederek ovun. Mısır özü yağını tavada ısıtıp soğanları kavurun.
  • Biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Havucu soyup rendeleyin. Peynirler ve sebzeleri bir kasede karıştırın. Süt, krema ve yumurta sarısını ekleyip malzemeyi tekrar karıştırın.
  • Hamuru ısıya dayanıklı yağlanmış sufle kaplarının tabanına ve kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın.
  • Üzerine önce karamelize edilmiş soğanları sonra peynirli karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!