ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ KREMALI SUFLE

Kremalı sufle

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı sufle tarifi için malzemeler

  • 3 soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 sivri biber
  • 1 havuç
  • 150 gr İzmir tulum peyniri
  • 100 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • 100 ml krema
  • 1 tutam tarhun
  • 2 çorba kaşığı mısırözü yağı
  • Hamur için
  • 2 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 1 çorba kaşığ yoğurt
  • 2 çorba kaşığı su

Kremalı sufle Nasıl Yapılır

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Unu yoğurma kabına eleyin. Oda ısısında yumuşatılmış margarin, bir çay kaşığı tuz, yoğurt ve soğuk suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

Soğanları soyup piyaz şeklinde doğrayın. Bir tutam tuz, tarhun ve bir tatlı kaşığı şeker ilave ederek ovun. Mısırözü yağını tavada ısıtıp soğanları kavurun.

Biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Havucu soyup rendeleyin. Peynirler ve sebzeleri bir kasede karıştırın. Süt, krema ve yumurta sarısını ekleyip malzemeyi tekrar karıştırın.

Hamuru ısıya dayanıklı yağlanmış sufle kaplarının tabanına ve kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle bastırarak yayın.

Üzerine önce karamelize edilmiş soğanları sonra peynirli karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.