ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ EKMEKTE KUZU KEBABI

EKMEKTE KUZU KEBABI

4 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmekte kuzu kebabı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yuvarlak sandviç ekmeği 500 gr kuzu kuşbaşı 5 domates 2 sivri biber 3 dal taze soğan 4

5 sarımsak 5 çorba kaşığı sıvıyağ 1 defne yaprağı 1 çay kaşığı kekik 6 siyah zeytin Tuz

  • pulbiber Süsleme için: 6

7 kiraz domates 2

3 sivri biber

Ekmekte kuzu kebabı Nasıl Yapılır

Sandviç ekmeklerinin üst kısmını kapak şeklinde kesip iç kısımlarını bıçakla keserek çıkarın. Taze soğanları ve sivri biberleri temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin. 

Sıvıyağı tavada kızdırın. Kuzu etini ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Sarımsağı ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuz, kekik ve pulbiber serpip karıştırın. 

Sivri biber, taze soğan ve domatesi ete ekleyip karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın ve ete ekleyin. Karıştırıp ateşten alın. 

Etli karışımı sandviçlere paylaştırın. Kiraz domatesleri ve sivri biberleri fırında közleyip etli karışımın üzerine yerleştirin. Sandviçlerin kapaklarını yarı aralık kalacak şekilde kapatıp servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

kartal9012.10.2016 17:07:27

ekmeği fırından mı almak gerekli bakkal ekmeği de olur mu kafam karıştı. birde ekmek çiğ mi pişmiş mi olacak istnbulda yşayan warsa fırın önereblrmi

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!