ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ BEBEK ISPANAK ÜZERİNDE DENİZ TARAĞI

Bebek Ispanak Üzerinde Deniz Tarağı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bebek Ispanak Üzerinde Deniz Tarağı Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr deniz tarağı
  • 100 gr bebek ıspanak
  • 100 gr Akdeniz yeşilliği
  • 3 diş sarımsak
  • 40 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 40 ml beyaz şarap

Bebek Ispanak Üzerinde Deniz Tarağı Nasıl Yapılır?

Davetlerinizde hazırladığınız yemeklerle farklılık yaratın. Deniz taraklarını tavada tereyağı ile soteleyin. Tuz, karabiber ve kıyılmış sarımsağı ekleyin. Her iki tarafı da kızaran deniz tarağına beyaz şarabı ilave edip şarabı çekinceye kadar ateşte bırakın.

Bebek ıspanak ve yeşillikleri bir kapta zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırın. Servis tabağına yan yana yerleştirip servis yapın.

Deniz tarağını yaparken fazla pişirirseniz sertleşir ve kayganlaşır. Yumuşak yenmesi gerekir. Makarnaya en çok yakışan deniz mahsülüdür.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!