ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ BEBEK ISPANAK ÜZERİNDE DENİZ TARAĞI

> BEBEK ISPANAK ÜZERİNDE DENİZ TARAĞI
2 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bebek ıspanak üzerinde deniz tarağı tarifi için malzemeler
  • 200 gr deniz tarağı
  • 100 gr bebek ıspanak
  • 100 gr Akdeniz yeşilliği
  • 3 diş sarımsak
  • 40 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 40 ml beyaz şarap
Bebek ıspanak üzerinde deniz tarağı Nasıl Yapılır

Davetlerinizde hazırladığınız yemeklerle farklılık yaratın. Deniz taraklarını tavada tereyağı ile soteleyin. Tuz, karabiber ve kıyılmış sarımsağı ekleyin. Her iki tarafı da kızaran deniz tarağına beyaz şarabı ilave edip şarabı çekinceye kadar ateşte bırakın.

Bebek ıspanak ve yeşillikleri bir kapta zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırın. Servis tabağına yan yana yerleştirip servis yapın.

Deniz tarağını yaparken fazla pişirirseniz sertleşir ve kayganlaşır. Yumuşak yenmesi gerekir. Makarnaya en çok yakışan deniz mahsülüdür.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.