Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Soğanları soyup kıyın. Tereyağını tavada eritip pirzolaları iki taraflı kızartın. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Bir kasede domates ve biber salçasını 2-3 kaşık su ile ezip ete ekleyin. Üzerine 2 bardak sıcak suyu gezdirerek dökün.
Tavanın kapağını kapatıp etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Ayvaları iyice yıkayın. İkiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın. Kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında dilimleyin.
Etler pişinceye kadar ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin.
Etler yumuşayınca ayva dilimleri, yenibahar, tozşeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Ayvalar yumuşayınca 2 çorba kaşığı limon suyu ilave edip sos koyulaşıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu :
MUTFAĞIMIZIN OLMAZSA OLMAZI
Et yemekleri eskiden beri Türk mutfağının olmazsa olmaz çeşididir. Özellikle eski sofralar etsiz kurulmazdı. En çok tercih edilen etler ise, koyun ve kuzu eti idi.
Teşekkür ederiz.