ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ VİŞNELİ PAY

Vişneli Pay

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Vişneli Pay Tarifi İçin malzemeler

  • 8 milföy hamuru
  • 1 yumurta + 1 yemek kaşığı su karışımı
  • 1 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı su

Vişneli Pay Nasıl Yapılır?

Vişne, şeker ve vanilyayı bir sos tenceresine alın ve orta ateşte 5 dakika pişirin. Mısır nişastasını suyun içinde çözdürerek vişneye ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Milföy hamurunu unlanmış zeminde merdane ile hafif inceltin ve her birini ortadan ikiye kesin. Vişne karışımını hamurların yarısının üzerine paylaştırın. Kalan hamurları üzerine kapatıp çatalla kenarlarına bastırın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta+su karışımını fırça ile sürün. Çatal ile üzerine delikler açın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!