Vişneli Milföy Tatlısı

Vişneli Milföy Tatlısı
25 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Milföy Tatlısı için

Malzemeler

  • 8 milföy hamuru
  • 1 yumurta + 1 yemek kaşığı su karışımı
  • 1 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı su
Vişneli Milföy Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Vişne, şeker ve vanilyayı bir sos tenceresine alın ve orta ateşte 5 dakika pişirin.
  2. Mısır nişastasını suyun içinde çözdürerek vişneye ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin.
  3. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Milföy hamurunu unlanmış zeminde merdane ile hafif inceltin ve her birini ortadan ikiye kesin.
  4. Vişne karışımını hamurların yarısının üzerine paylaştırın. Kalan hamurları üzerine kapatıp çatalla kenarlarına bastırın.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine çırpılmış yumurta su karışımını fırça ile sürün.
  6. Çatal ile üzerine delikler açın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo