Biberli Ekmek

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Biberli Ekmek Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- Aldığı kadar un
İç harcı için
- 3 soğan
- 5 yemek kaşığı + 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı susam
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için
- Taze biberiye
Biberli Ekmek Nasıl Yapılır?
Mayayı elinizle ufalayıp derin bir kaba koyun. Tuz, şeker ve ılık suyu ekleyip mayayı
eritin. 5 dakika kadar bekletin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde
edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp oda sıcaklığında 40 dakika bekletin.
Dinlenen hamuru yağlanmış zeminde tepsi büyüklüğünde açın ve fırın tepsinize
yerleştirin. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı 5 yemek kaşığı zeytinyağında
kavurun. 1 çay bardağı zeytinyağı, susam, salça, tuz ve baharatları ekleyin. Harcı
hamurun üzerine sürüp 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkınca
karelere bölün. Biberiye dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR