ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ EKMEK TARİFLERİ BİBERLİ EKMEK

Biberli ekmek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberli ekmek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 3 soğan
  • 5 yemek kaşığı + 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı susam
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Üzeri için

  • Taze biberiye

Biberli ekmek Nasıl Yapılır

Mayayı elinizle ufalayıp derin bir kaba koyun. Tuz, şeker ve ılık suyu ekleyip mayayı eritin. 5 dakika kadar bekletin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp oda sıcaklığında 40 dakika bekletin. Dinlenen hamuru yağlanmış zeminde tepsi büyüklüğünde açın ve fırın tepsinize yerleştirin. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı 5 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. 1 çay bardağı zeytinyağı, susam, salça, tuz ve baharatları ekleyin. Harcı hamurun üzerine sürüp 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkınca karelere bölün. Biberiye dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.