Biberli Ekmek

Biberli Ekmek
18 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Biberli Ekmek için

Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 3 soğan
  • 5 yemek kaşığı + 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı susam
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Üzeri için

  • Taze biberiye
Biberli Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Mayayı elinizle ufalayıp derin bir kaba koyun. Tuz, şeker ve ılık suyu ekleyip mayayı eritin. 5 dakika kadar bekletin.
  2. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp oda sıcaklığında 40 dakika bekletin.
  3. Dinlenen hamuru yağlanmış zeminde tepsi büyüklüğünde açın ve fırın tepsinize yerleştirin.
  4. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı 5 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.
  5. 1 çay bardağı zeytinyağı, susam, salça, tuz ve baharatları ekleyin. Harcı hamurun üzerine sürüp 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkınca karelere bölün. Biberiye dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo