ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ MEYVELİ MİLFÖY TARTI

Meyveli milföy tartı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Meyveli milföy tartı tarifi için malzemeler

  • 500 gr milföy hamuru 4 yumurta sarısı 4 çorba kaşığı tozşeker 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 limon kabuğu rendesi 2 şeftali 4 kayısı 2 çorba kaşığı kayısı jölesi 2 çorba kaşığı sıcak su 1 çorba kaşığı un

Meyveli milföy tartı Nasıl Yapılır

Milföy hamurunu un serpilmiş zemine alıp ince bir yufka halinde açın. 24 santim çapında yuvarlak kalıba yayın. Çatalın ucu ile hamuru yer yer delin. Üzerini yağlı kağıtla kaplayıp 1 avuç kuru fasulye ile doldurun. Hamurun kenarına biraz süt sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fasulyelerle kağıdı çıkarın. 

Sütü kaynatın. Yumurta sarılarını tozşekerle birlikte tencerede çırpın. Mısır nişastası ve limon kabuğu rendesini ekleyip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın. Sıcak sütü ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.

Meyveleri yıkayıp kurulayın. Şeftalileri soyup çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Soğuk kremayı milföy tartının içine dökün. Hazırladığınız meyveleri kremanın üzerine dizin. Jöleyi 2 çorba kaşığı sıcak suda eriyinceye kadar karıştırıp meyvelerin üzerine sürün. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.