ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KURUTULMUŞ DOMATESLİ AÇMA

Kurutulmuş domatesli açma

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kurutulmuş domatesli açma tarifi için malzemeler

  • 3.5 su bardağı un 1.5 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1.5 çorba kaşığı toz şeker 5 kurutulmuş domates 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuzHamur aralarına sürmek için:50 gr eritilmiş ılık tereyağıÜzeri için:1 yumurta 2 çorba kaşığı yoğurt Haşhaş tohumu

Kurutulmuş domatesli açma Nasıl Yapılır

Unu çukur bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışım, ayçiçeği yağı, şeker ve tuzu ila ve edip karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

Kurutulmuş domatesleri zar şeklindedoğrayıp bir çorba kaşığı zeytin yağında yumuşaması için bekletin.

Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Bezeleri tek tek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine eritilmiş tereyağını gezdirip rulo şeklinde sarın ve aralarına kurutulmuş domates parçalarını yerleştirin. Rulo hamurların iki ucunu ters yöne bir kaç kez çevirip uç kısımlarını birleştirin ve açma şekli verin.

Açmaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine kalan eritilmiş tereyağını sürün. Yumurta ve yoğurdu bir kapta çırpın. Hamurların üzerlerinesürün. Haşhaş tohumu serpin. Mayalanması için hamurları fırın tepsisinde 20-25 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.