ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ FISTIKLI UN HELVASI

Fıstıklı Un Helvası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fıstıklı Un Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı çam fıstığı

Fıstıklı Un Helvası Nasıl Yapılır?

Su, süt ve toz şekeri bir kapta şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Ayrı bir tencereye margarin ve tereyağını alıp fıstıkları ekleyin. Fıstıklar pembeleşmeye başladığında elenmiş unu ekleyin. Orta ateşte un pembe renk alana kadar iyice kavurun. Ateşi kısarak hazırladığınız şerbeti ekleyip 10 dakika helva tencereye yapışmayacak hale gelene kadar pişirin. Helvayı ocaktan alarak 10-15 dakika daha dinlendirin. Kaşıkla şekil vererek servis tabağına alın. Servis yapın. Üzerine ince çekilmiş Antep fıstığı serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Çay saatlerini güzelleştirecek klasik un helvası tarifine göz atmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.