ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER BAYRAM TATLILARI ARMUTLU BAKLAVA

ARMUTLU BAKLAVA

Armutlu baklava
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu baklava tarifi için malzemeler
  • 6 deveci armut
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 karanfil tanesi
  • 20 hazır baklava yufkası
  • 250 g tereyağı

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Armutlu baklava Nasıl Yapılır

  • Şerbetini hazırlamak için şekerle suyu orta boy bir tencerede karıştırın. Şeker kaynamaya başladıktan 8-10 dakika sonra ocağı kapatıp, soğumaya bırakın.
  • Armutları soyup rendeleyin. Orta boy bir tencereye koyduktan sonra üzerine dövülmüş karanfil ve 2 su bardağı şeker ekleyip, çok kısık ateşte 20 dakika, arada bir karıştırarak armutları pişirin ve ocaktan alın. Tereyağını da eritip bir kenarda hazır bekletin.
  • Baklava tepsisine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürün. 10 adet baklava yufkasını aralarına 3-4 yemek kaşığı tereyağı gezdirerek üst üste yerleştirin. 10’uncu yufkanın üzerine soğumuş armut püresini her tarafına gelecek şekilde yayarak dağıtın. Kalan 10 adet baklava yufkasının aralarına yine tereyağı gezdirerek üst üste yerleştirin. İstediğiniz büyüklükte dilimledikten sonra kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika, kızarıncaya kadar pişirin. Baklavayı fırından çıkartıp, soğumuş şurubu gezdirin. 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!