ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER BAYRAM TATLILARI ARMUTLU BAKLAVA

ARMUTLU BAKLAVA

Armutlu baklava
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu baklava tarifi için malzemeler
  • 6 deveci armut
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 karanfil tanesi
  • 20 hazır baklava yufkası
  • 250 g tereyağı

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
Armutlu baklava Nasıl Yapılır

  • Şerbetini hazırlamak için şekerle suyu orta boy bir tencerede karıştırın. Şeker kaynamaya başladıktan 8-10 dakika sonra ocağı kapatıp, soğumaya bırakın.
  • Armutları soyup rendeleyin. Orta boy bir tencereye koyduktan sonra üzerine dövülmüş karanfil ve 2 su bardağı şeker ekleyip, çok kısık ateşte 20 dakika, arada bir karıştırarak armutları pişirin ve ocaktan alın. Tereyağını da eritip bir kenarda hazır bekletin.
  • Baklava tepsisine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürün. 10 adet baklava yufkasını aralarına 3-4 yemek kaşığı tereyağı gezdirerek üst üste yerleştirin. 10’uncu yufkanın üzerine soğumuş armut püresini her tarafına gelecek şekilde yayarak dağıtın. Kalan 10 adet baklava yufkasının aralarına yine tereyağı gezdirerek üst üste yerleştirin. İstediğiniz büyüklükte dilimledikten sonra kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika, kızarıncaya kadar pişirin. Baklavayı fırından çıkartıp, soğumuş şurubu gezdirin. 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!