ANASAYFA TARİFLER BAYRAM TATLILARI ARMUTLU BAKLAVA

Armutlu Baklava

Armutlu baklava

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu Baklava Tarifi İçin malzemeler

  • 6 deveci armut
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 karanfil tanesi
  • 20 hazır baklava yufkası
  • 250 g tereyağı

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su

Armutlu Baklava Nasıl Yapılır?

  • Şerbetini hazırlamak için, şekerle suyu orta boy bir tencerede karıştırın. Şeker kaynamaya başladıktan 8-10 dakika sonra ocağı kapatıp, soğumaya bırakın.
  • Armutları soyup rendeleyin. Orta boy bir tencereye koyduktan sonra üzerine dövülmüş karanfil ve 2 su bardağı şeker ekleyip, çok kısık ateşte 20 dakika, arada bir karıştırarak armutları pişirin ve ocaktan alın. Tereyağını da eritip bir kenarda hazır bekletin.
  • Baklava tepsisine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürün. 10 adet baklava yufkasını aralarına 3-4 yemek kaşığı tereyağı gezdirerek üst üste yerleştirin.
  • 10’uncu yufkanın üzerine soğumuş armut püresini her tarafına gelecek şekilde yayarak dağıtın.
  • Kalan 10 adet baklava yufkasının aralarına yine tereyağı gezdirerek üst üste yerleştirin.
  • İstediğiniz büyüklükte dilimledikten sonra kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika, kızarıncaya kadar pişirin. Baklavayı fırından çıkartıp, soğumuş şurubu gezdirin. 1 saat beklettikten sonra servis yapın.

Bayram sofraları için nefis kuru baklava tarifini deneyebilir, tüm sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!