ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ TEPSİ LAHMACUN

Tepsi Lahmacun

Tepsi lahmacun

Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan lahmacun, birçok farklı şekilde hazırlanabilir. Klasik hamur yerine, milföy hamuru ile hazırlayabileceğiniz tepsi lahmacun yapımı, ortalama 35-40 dakika sürer. İç harcında kullanılan malzemeler isteğe göre arttırılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, beğenerek yiyeceğiniz nefis tepsi lahmacun tarifine geçebiliriz.

Yöresel yemekler arasında önemli bir yere sahip olan, ev yapımı Antep lahmacun tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tepsi Lahmacun Tarifi İçin malzemeler

  • 20 kare milföy

Harcı için

  • 350 g dana kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 dış sarımsak
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • 1 çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 8-10 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı su

Tepsi Lahmacun Nasıl Yapılır?

  • Harcı için soğan, sarımsak domates ve biberleri rondodan geçirip bir yoğurma kabına alın. Bu karışıma kıyma ve salçaları ekleyip baharatlarla tatlandırın.
  • Suyu ilave ederek tüm malzemeler özdeşleşene kadar yoğurun. Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Kabarmaması için çatal yardımıyla üzerinde delikler açın. Kıymalı harcı milföy hamurlarının üzerine paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerini iri kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!