Susamlı Galeta

Susamlı Galeta
07 Ekim 2021

Susamlı galeta, her öğün tüketebileceğiniz  lezzetli bir atıştırmalıktır. Un, tuz ve yağ ile hazırlanan galetanın dışı, susam ile kaplanır. Hem sade, hem de yemeklerin yanında tüketilebilir. Yapması oldukça pratik olan susamlı galeta tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarif detayları aşağıda. 

Susama doyamayanlar için, susamlı çıtır krokan, susamlı tatlı kurabiye ve susamlı tahinli kurabiye tariflerine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Susamlı Galeta için

Malzemeler

  • 500 gr un 
  • 25 gr şeker
  • 12 gr tuz 
  • 200 gr katı yağ 
  • 10 gr susuz yağ
  • 20 gr yaş maya 
  • 225 gr su 
Susamlı Galeta

Nasıl Yapılır

  1. Su ve maya hariç bütün malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. 
  2. Su ve mayayı ayrı bir kapta çırpın. Yavaş yavaş karışıma ekleyerek yoğurmaya devam edin. 
  3. Hamuru 45 dakika kadar mayalandırmaya bırakır. 
  4. Bu sırada 2 yemek kaşığı pekmez ile 3 yemek kaşığı suyu çırpın. 
  5. Hamurdan galeta şeklinde uzun parçalar açın ve pekmezli suyu üzerine sürün. Susam gezdirdikten sonra pişirebilirsiniz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo