ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ SUSAMLI GALETA

Susamlı Galeta

Susamlı Galeta

Susamlı galeta, her öğün tüketebileceğiniz  lezzetli bir atıştırmalıktır. Un, tuz ve yağ ile hazırlanan galetanın dışı, susam ile kaplanır. Hem sade, hem de yemeklerin yanında tüketilebilir. Yapması oldukça pratik olan susamlı galeta tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarif detayları aşağıda. 

Susama doyamayanlar için, susamlı çıtır krokan, susamlı tatlı kurabiye ve susamlı tahinli kurabiye tariflerine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Susamlı Galeta Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr un 
  • 25 gr şeker
  • 12 gr tuz 
  • 200 gr katı yağ 
  • 10 gr susuz yağ
  • 20 gr yaş maya 
  • 225 gr su 

Susamlı Galeta Nasıl Yapılır?

  • Su ve maya hariç bütün malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. 
  • Su ve mayayı ayrı bir kapta çırpın. Yavaş yavaş karışıma ekleyerek yoğurmaya devam edin. 
  • Hamuru 45 dakika kadar mayalandırmaya bırakır. 
  • Bu sırada 2 yemek kaşığı pekmez ile 3 yemek kaşığı suyu çırpın. 
  • Hamurdan galeta şeklinde uzun parçalar açın ve pekmezli suyu üzerine sürün. Susam gezdirdikten sonra pişirebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!