ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ SUCUKLU AYÇÖREĞİ

Sucuklu Ayçöreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sucuklu Ayçöreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 3 haşlanmış patates
  • 200 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket insant maya
  • Tuz

İç harcı için

  • 250 gr sucuk
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Sucuklu Ayçöreği Nasıl Yapılır?

Derin bir kapta un, tuz, maya, haşlanmış ve rendelenmiş patates, yumurta ve tereyağını yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanması için bekletin. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Küp şeklinde doğradığınız sucuğu ekleyip soteleyin. Tavla zarı şeklinde doğradığınız biberleri ilave edin. Biberler yumuşayınca küp şeklinde doğradığınız domatesleri ekleyin. 3-4 dakika pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bir beze alıp üzerine un serpin. Merdane yardımıyla açın. Üçgen şeklinde kesin. Kenarına soğuyan harçtan paylaştırıp geniş sigara böreği şeklinde sarın. Ay çöreği gibi kıvırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 45 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!