Sucuklu Ayçöreği

Sucuklu Ayçöreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sucuklu Ayçöreği için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 3 haşlanmış patates
  • 200 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket insant maya
  • Tuz

İç harcı için

  • 250 gr sucuk
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Sucuklu Ayçöreği

Nasıl Yapılır

Derin bir kapta un, tuz, maya, haşlanmış ve rendelenmiş patates, yumurta ve tereyağını yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanması için bekletin. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Küp şeklinde doğradığınız sucuğu ekleyip soteleyin. Tavla zarı şeklinde doğradığınız biberleri ilave edin. Biberler yumuşayınca küp şeklinde doğradığınız domatesleri ekleyin. 3-4 dakika pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bir beze alıp üzerine un serpin. Merdane yardımıyla açın. Üçgen şeklinde kesin. Kenarına soğuyan harçtan paylaştırıp geniş sigara böreği şeklinde sarın. Ay çöreği gibi kıvırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 45 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo