ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ SOĞANLI ÇÖREK

Soğanlı çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğanlı çörek tarifi için malzemeler

  • 4 soğan
  • 100 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2~3 su bardağı un

Soğanlı çörek Nasıl Yapılır

Piyazlık doğradığınız soğanları tereyağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp tuz, baharatlar, lor peyniri ve sütü ilave edip kaşıkla karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kaseye kırın. Kabartma tozunu ekleyip tel çırpıcıyla çırpın. Üzerine sıcak soğanlı karışımı ilave edip karıştırın. Unu azar azar ekleyip karıştırın ve koyu kıvamlı bir karışım hazırlayın. Karışımı, yağlanmış fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.