ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ KEPEKLİ LAVAŞ

Kepekli Lavaş

Kepekli Lavaş

Diyet listelerinde sık sık yer verilen kepek, genellikle ekmek yapımında kullanılır. Düşük kalorili bir besin olmasının yanı sıra, kalp sağlığı için de olumlu etkileri vardır. Tam da bu yüzden dürüm ve kebap yapımında kullanabileceğiniz nefis kepekli lavaş tarifini sizlere sunuyoruz. Malzemeler hazırsa, kepekli lavaş tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Farklı versiyonları olan ev yapımı lavaş ve tam buğdaylı lavaş tarifine de göz atın. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kepekli Lavaş Tarifi İçin malzemeler

  • ½ su bardağı yağsız ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket hazır maya
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • Alabildiğince kepekli un (yaklaşık 3,5-4 su bardağı) 

Kepekli Lavaş Nasıl Yapılır?

  • Maya, ılık su, ılık süt ve şeker bir kabın içerisinde karıştırılır ve kabarması beklenir.
  • Ardından sıvıyağ, tuz ve un eklenir ve yoğrulur.
  • Yarım saat ağzı kapalı mayalandırılır.
  • Ardından limon boyutunda parçalar koparılır ve bez yapılır.
  • Bir oklava ya da merdane ile yuvarlak açılır.
  • Isınmış düz bir tavada kabarıp kızarana kadar pişirilir.
  • Dürümlerde ya da yemeklerin yanında servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!