ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ MUHALLEBİLİ PRATİK BAKLAVA

Muhallebili Pratik Baklava

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muhallebili Pratik Baklava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)

İç harcı için

  • 2 paket dolgu kreması
  • 5 çay bardağı süt

Üzeri için

  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • File antep fıstığı

Muhallebili Pratik Baklava Nasıl Yapılır?

İç harcı için, derin bir kapta dolgu kreması ve sütü mikserle iyice çırpın. Fırın tepsisine 25 yaprak baklavalık yufkayı üst üste yerleştirin. Muhallebiyi üzerine yayın. 25 yaprak baklavalık yufkayı üzerine kapatın. Kare şeklinde dilimler kesin. Eritilmiş tereyağını yavaşça baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın. Üzerine pudra şeker serpin. Dinlendirdikten sonra antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!