Krep gondolda tiramisu

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Krep gondolda tiramisu tarifi için malzemeler
Hamuru için
- 50 g tereyağı
- 25 g toz şeker
- 200 g un
- 1 yumurta
- Bir tutam tuz
- 4 yemek kaşığı üzüm suyu
Kreması için
- 1.5 su bardağı (360 g) ricotta peyniri
- 1 su bardağı krema
- 1.5 yemek kaşığı sert espresso kahve
- 1/4 su bardağı (40 g) pudra şekeri
- 8 adet küçük krep
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı kırılmış kahve çekirdeği drajesi
- Pudra şekeri
Krep gondolda tiramisu Nasıl Yapılır
- Krep hamuru için gerekli olan malzemeleri derin bir kasede çırpın. Boza kıvamında bir hamur olması için gerekirse bir miktar daha üzüm suyu ekleyip karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada krep hamurlarını çay tabağı büyüklüğünde pişirin. Hamurlar sıcakken rulo haline getirerek bekletin.
- Ricotta, krema, kahve ve pudra şekerini geniş bir kapta koyulaşana kadar çırpın. Krema sıkma poşetine doldurup yıldız uç ile kreplerin içine sıkın ve rulo şeklinde uçlarını birleştirin. Kahve çekirdekli draje ve pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!