ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ KREP GONDOLDA TİRAMİSU

Krep gondolda tiramisu

Krep gondolda tiramisu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Krep gondolda tiramisu tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 50 g tereyağı
  • 25 g toz şeker
  • 200 g un
  • 1 yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı üzüm suyu

Kreması için

  • 1.5 su bardağı (360 g) ricotta peyniri
  • 1 su bardağı krema
  • 1.5 yemek kaşığı sert espresso kahve
  • 1/4 su bardağı (40 g) pudra şekeri
  • 8 adet küçük krep

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı kırılmış kahve çekirdeği drajesi
  • Pudra şekeri

Krep gondolda tiramisu Nasıl Yapılır

  • Krep hamuru için gerekli olan malzemeleri derin bir kasede çırpın. Boza kıvamında bir hamur olması için gerekirse bir miktar daha üzüm suyu ekleyip karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada krep hamurlarını çay tabağı büyüklüğünde pişirin. Hamurlar sıcakken rulo haline getirerek bekletin. 
  • Ricotta, krema, kahve ve pudra şekerini geniş bir kapta koyulaşana kadar çırpın. Krema sıkma poşetine doldurup yıldız uç ile kreplerin içine sıkın ve rulo şeklinde uçlarını birleştirin. Kahve çekirdekli draje ve pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.