ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ KORNETTE TİRAMİSU

Kornette tiramisu

Kornette tiramisu

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kornette tiramisu tarifi için malzemeler

  • 3/4 su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı sert espresso kahve
  • 8 adet ufalanmış kedi dili bisküvisi
  • 2 yemek kaşığı kahve likörü
  • 2 lt hazır vanilyalı dondurma (Yumuşamış)
  • 50 g rendelenmiş % 70 kakao bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı iyice kıyılmış kahve çekirdeği
  • 8 adet hazır dondurma külahı (Kornet)

Kornette tiramisu Nasıl Yapılır

  •  Şeker ve kahveyi küçük bir tencere içinde yüksek ısılı ocakta pişirin. Kaynadıktan sonra şurup kıvamı alana kadar 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  •  Bisküvileri geniş bir kaba alıp üzerine kahve likörünü ekleyin ve karıştırın. Dondurmayı da ekleyip karıştırın. Soğuyan kahve şurubunu kaşıkla yavaş yavaş ekleyip iyice karıştırın. Bir kaba koyarak 3-4 saat buzlukta bekletin. Bir kasede çikolata ve kahve çekirdeklerini karıştırın. Kornete koyduğunuz dondurma toplarını bu karışıma batırarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.