ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ KORNETTE TİRAMİSU

Kornette Tiramisu

Kornette tiramisu

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kornette Tiramisu Tarifi İçin malzemeler

  • 3/4 su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı sert espresso kahve
  • 8 adet ufalanmış kedi dili bisküvisi
  • 2 yemek kaşığı kahve likörü
  • 2 lt hazır vanilyalı dondurma (Yumuşamış)
  • 50 g rendelenmiş % 70 kakao bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı iyice kıyılmış kahve çekirdeği
  • 8 adet hazır dondurma külahı (Kornet)

Kornette Tiramisu Nasıl Yapılır?

  •  Şeker ve kahveyi küçük bir tencere içinde yüksek ısılı ocakta pişirin. Kaynadıktan sonra şurup kıvamı alana kadar 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  •  Bisküvileri geniş bir kaba alıp üzerine kahve likörünü ekleyin ve karıştırın. Dondurmayı da ekleyip karıştırın. Soğuyan kahve şurubunu kaşıkla yavaş yavaş ekleyip iyice karıştırın. Bir kaba koyarak 3-4 saat buzlukta bekletin. Bir kasede çikolata ve kahve çekirdeklerini karıştırın. Kornete koyduğunuz dondurma toplarını bu karışıma batırarak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.