Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek
21 Haziran 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Haşhaşlı Çörek için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı yaş maya
  • Alabildiği kadar un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 4~5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • 3/4 çay bardağı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Haşhaşlı Çörek

Nasıl Yapılır

Haşhaş ezmesine bir çay bardağı ayçiçeği yağı ekleyip iyice karıştırın. Ilık su, yaş maya, ayçiçeği yağı ve 1 yemek kaşığı şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında bekletin. Karışım iki misli kabarınca tekrar yoğurun. Hamuru oklavayla 4-5 mm kalınlığında açıp üzerine haşhaş ezmesini sürüp şeker serpin. Rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. İki parmak kalınlığında dilimlere ayırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo