ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ HALHAL TATLISI

Halhal Tatlısı

Halhal tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Halhal Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 yumurta

Kızartmak için

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Şurubu için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Pudra şekeri İri kırılmış badem

Halhal Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, su, tuz ve şekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşe alın. Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Unu yavaş yavaş kaynayan suya ekleyip hızla karıştırmaya başlayın. Yaklaşık 2-3 dakika sonra hamur iyice katılaşıp artık kaşıkla karıştırılamaz hale gelince tencereyi hemen ocaktan alın ve hamuru bir cam kaba aktarıp soğumasını bekleyin. Hamur soğuyunca yumurtaları hamura teker teker ilave edip, mikserin düşük devriyle 1-2 dakika çırpın.
  • Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kısıp limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şurubu soğumaya bırakın.
  • Sıvı yağı derin bir tencereye koyup kızdırın ve ocağın altını biraz kısın. Hamuru bir krema sıkacağına doldurun. Yuvarlak şekli vererek kızgın yağa sıkın. Hamurları önlü arkalı altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Kızarttığınız hamurları sıcakken soğuk şerbete atıp birkaç dakika bekletin. Servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri ve iri kırılmış badem serperek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!