Ballı Yufka Tatlısı

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Ballı Yufka Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Yufka Tatlısı için

Malzemeler

  • 12 parça hazır baklava yufkası

İç harcı için

  • 2 su bardağı tatlı lor peyniri

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Susam Bal
Ballı Yufka Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. İki kat baklava yufkasını üst üste gelecek şekilde mutfak tezgahına yayın. Yufkayı ikiye bölün. Üzerine lor peynirinden yayın ve kalın sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. 
  2. Üzerine susam serpip bal gezdirin. Dondurma ile süsleyerek ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo