Ballı Yufka Tatlısı

Ballı Yufka Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ballı Yufka Tatlısı için

Malzemeler

  • 12 parça hazır baklava yufkası

İç harcı için

  • 2 su bardağı tatlı lor peyniri

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Susam Bal
Ballı Yufka Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. İki kat baklava yufkasını üst üste gelecek şekilde mutfak tezgahına yayın. Yufkayı ikiye bölün. Üzerine lor peynirinden yayın ve kalın sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. 
  2. Üzerine susam serpip bal gezdirin. Dondurma ile süsleyerek ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo