ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ BALLI BABA

Ballı baba

Ballı baba

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı baba tarifi için malzemeler

Muhallebisi için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

Hamuru için

  • 250 ml su
  • 110 g tereyağı
  • 175 g un
  • 4 yumurta

Üzeri için

  • Bal ya da yakmak için toz şeker

Ballı baba Nasıl Yapılır

  • Muhallebisi için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabında tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpın. Bir sos tenceresine aktarıp kıvam alıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Hamuru için su ve tereyağını bir tencereye alın. Tereyağı eriyip su kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp unu ekleyin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırıp tekrar ocağa alın ve unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan karışıma yumurtaları teker teker ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı bir sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili fırın tepisisine aralıklı olarak yuvarlaklar sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın.
  • Soğuyan muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirip bir sıkma torbasına doldurun. Muhallebiyi ılınan topların içerisine sıkıp bir servis tabağına alın. Eritip karamelize ettiğiniz toz şekeri üzerine gezdirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.