Ballı Baba

Ballı Baba
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ballı Baba için

Malzemeler

Muhallebisi için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya

Hamuru için

  • 250 ml su
  • 110 g tereyağı
  • 175 g un
  • 4 yumurta

Üzeri için

  • Bal ya da yakmak için toz şeker
Ballı Baba

Nasıl Yapılır

  1. Muhallebisi için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabında tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpın. Bir sos tenceresine aktarıp kıvam alıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için su ve tereyağını bir tencereye alın. Tereyağı eriyip su kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp unu ekleyin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırıp tekrar ocağa alın ve unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan karışıma yumurtaları teker teker ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Harcı bir sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili fırın tepisisine aralıklı olarak yuvarlaklar sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın.
  3. Soğuyan muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirip bir sıkma torbasına doldurun. Muhallebiyi ılınan topların içerisine sıkıp bir servis tabağına alın. Eritip karamelize ettiğiniz toz şekeri üzerine gezdirerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo