Bal Kabaklı Tatlı

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Bal Kabaklı Tatlı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Bal Kabaklı Tatlı için

Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı (Küp doğranmış)
  • 500 ml süt
  • 500 ml su
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı ceviz içi (İnce çekilmiş)
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
Bal Kabaklı Tatlı

Nasıl Yapılır

  1. Bal kabağını, sütü ve suyu tencereye aktarın. Bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra blender ile püre haline getirin. Toz şekeri ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastayı ekleyin. Tekrar ocağın üzerine alın. Sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Ocaktan almadan 1 dakika önce vişneleri ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  2. Tatlıyı servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Üzeri için toz tarçın ile ince çekilmiş ceviz içini harmanlayın. Soğumuş olan tatlıların üzerine serperek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo