ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ BAL KABAKLI TATLI

> BAL KABAKLI TATLI
Bal kabaklı tatlı
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal kabaklı tatlı tarifi için malzemeler
  • 1 kg bal kabağı (Küp doğranmış)
  • 500 ml süt
  • 500 ml su
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı ceviz içi (İnce çekilmiş)
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
Bal kabaklı tatlı Nasıl Yapılır

  • Bal kabağını, sütü ve suyu tencereye aktarın. Bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra blender ile püre haline getirin. Toz şekeri ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastayı ekleyin. Tekrar ocağın üzerine alın. Sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Ocaktan almadan 1 dakika önce vişneleri ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Tatlıyı servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Üzeri için toz tarçın ile ince çekilmiş ceviz içini harmanlayın. Soğumuş olan tatlıların üzerine serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.