ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ BAHARATLI ARMUT (YOĞUN ÇİKOLATALI SOS VE KITIR KADAYIF İLE)

Baharatlı armut (Yoğun çikolatalı sos ve kıtır kadayıf ile)

 Baharatlı armut (Yoğun çikolatalı sos ve kıtır kadayıf ile)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı armut (Yoğun çikolatalı sos ve kıtır kadayıf ile) tarifi için malzemeler

  • 4-6 armut (Soyulmuş)
  • 2-3 lt su
  • 5-7 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri veya toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 yıldız anason
  • 80-100 g krema
  • 80-100 g sütlü çikolata (Küçük parçalar halinde kesilmiş)
  • 4 avuç kadayıf (Küçük parçalar halinde kesilmiş)
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 çay kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı kaymak

Baharatlı armut (Yoğun çikolatalı sos ve kıtır kadayıf ile) Nasıl Yapılır

  • Armutların içine rahatça sığabilecekleri bir tencere bulun. Armutları kenara alın ve tencereye armutları kaplayacak kadar su doldurun. Şeker, tarçın ve anasonu ekleyip bir taşım kaynatın. Kaynayan şekerli suya armutları koyun ve kısık ateşte, armutlar yumuşayıncaya dek, 20-30 dakika pişirin. Bir kürdan batırdığınızda rahatça içine geçiyorsa, armutlar pişmiş demektir. Armutları sudan çıkarıp soğumaya bırakın. Eğer daha da yumuşamalarını istiyorsanız, şerbetin içinde soğumaya bırakabilirsiniz.
  • 100 g kremayı bir taşım kaynatın. Çikolatayı küçük bir kaseye alın ve üzerine kaynamış kremayı ekleyin. 1-2 dakika çikolatanın erimesini bekleyin. Krema ve çikolata birbirine iyice geçene dek karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğudukça kıvamı koyulaşacaktır. Tamamıyla soğuyunca buzdolabına kaldırın. Sos buzdolabında çok beklerse koyulaşabilir. Bu durumda, servis etmeden önce oda sıcaklığında bekletebilir ya da 3-4 yemek kaşığı sıcak süt ile açabilirsiniz.
  • Küçük bir tavada 1-2 yemek kaşığı tereyağını ısıtın. Eriyen tereyağına kadayıfları ekleyip, 1-2 çay kaşığı pudra şekeri serpin. Orta ateşte, 3-4 dakika karıştırarak kadayıfları renklendirin. Bir havlu kağıdın üzerine aktarıp fazla yağlarını süzdürün. Soğuk armutları kıtır kadayıfın üzerinde, çikolata sos ve kaymak eşliğinde servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.