ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ ATAYEF

Atayef

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Atayef tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 2 parça ince dövülmüş damla sakızı
  • 1.5~2 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

Dolgusu için

  • 4 su bardağı krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • ¼ su bardağı su
  • Birkaç damla gül suyu

Süslemek için

  • Tel kadayıf
  • Tereyağı
  • Dövülmüş ceviz içi
  • Toz fıstık

Servis için

  • Bal

Atayef Nasıl Yapılır

Mayayı un ile harmanlayın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Üzerini örterek 30 dakika mayalanması için bekletin.

Şeker ve kremayı tencereye alıp kaynatmadan ısıtın. Nişastayı su ile çırpıp kremaya ekleyin. Katılaşıncaya kadar karıştırıp ocaktan alın ve gül suyu ekleyin.

Yapışmaz tavaya fırça ile ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 1 yemek kaşığı kadar alıp tavaya bırakın. Alt tarafları kızarınca spatula ile alıp bir tepsiye dizin. İçlerine bir tatlı kaşığı krema yerleştirip kenarlarından yapıştırarak yarısına kadar kapatın.

Tel kadayıfları çok az yağ ile renkleri dönünceye kadar kavurun. Bir tabağa alarak soğumaya bırakın. Ceviz içi ve fıstığı ekleyip harmanlayın ve tatlıların uç kısımlarını batırarak tabağa dizin. Bal ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.