ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ YUMURTALI VE PASTIRMALI EKMEK TARTI

Yumurtalı Ve Pastırmalı Ekmek Tartı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yumurtalı Ve Pastırmalı Ekmek Tartı Tarifi İçin malzemeler

  • 8 dilim kepekli ekmek
  • 200 gr pastırma
  • 1 kırmızı soğan
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1~2 dal taze kekik

Yumurtalı Ve Pastırmalı Ekmek Tartı Nasıl Yapılır?

Ekmekleri yan yana olacak şekilde yağladığınız tart kalıbının tabanına dizin. Tavaya zeytinyağını ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız kırmızı soğanı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Pastırmaları ilave edip hafif kızarana kadar pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazırladığınız tart tabanına malzemeyi döküp yayın. 4 çırpılmış yumurtayı, kekiği ve son olarak kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!