ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ VİŞNELİ VE BADEMLİ TART

Vişneli Ve Bademli Tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Ve Bademli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için

  • 1 su bardağı badem
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 30 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne

Vişneli Ve Bademli Tart Nasıl Yapılır?

  • Un, tereyağı, tuz, pudra şekeri ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabına alıp yoğurun.
  • Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru içleri yağlanmış tart kalıplarına düzgün bir şekilde yayın.
  • Üzerlerine yağlı kağıt yayıp kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Yağlı kağıt ve kuru bakliyatları kaldırıp oda ısısında ılındırın. Badem, şeker ve tuzu mutfak robotunda un haline gelene kadar karıştırın.
  • Tereyağını ve yumurtayı da ekleyip yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı tart hamurlarının üzerine paylaştırıp üzerlerini spatula yardımıyla düzeltin. Üzerine vişneleri dizin.
  • 180 derecedeki fırında 20 dakika daha pişirin. Üzerine file Antep fıstığı serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!