ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ VİŞNELİ FINDIK HAMURLU TART

Vişneli fındık hamurlu tart

Vişneli fındık hamurlu tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli fındık hamurlu tart tarifi için malzemeler

Taban hamuru için

  • 2 yumurta sarısı 
  • 200 g tereyağı
  • 2 su bardağı un 
  • 1/2 su bardağı toz şeker

Ara kat için

  • 2 su bardağı vişne
  • 1/2 su bardağı toz şeker 

Üst hamuru için

  • 1 su bardağı fındık (İnce çekilmiş)
  • Bir tutam tuz
  • 150 g tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Vişneli fındık hamurlu tart Nasıl Yapılır

@pastalin
86.9 bin takipçi
Aylin Canay

  • Taban hamuru için tüm malzemeyi güzelce yoğurun ve streç filme sarıp dolaba kaldırın. Yarım saat dinlendirin.
  • Ara katı için 2 su bardağı vişneyi bir kaba alın. Üzerine yarım su bardağı toz şekeri dökün ve yüksek ateşte pişirin. Koyu kıvam aldığında altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Üst hamuru için kabın içine 1 bardak ince çekilmiş fındık, bir fiske tuz, 150 g tereyağı, 1 paket vanilya, 1 büyük çay bardağı toz şeker ve 1 yumurtayı alıp güzelce karıştırın. Kullanacağınız saate kadar dolapta dinlendirin.  
  • Kalıbınızı tereyağı ile yağlayıp tart hamurunu güzelce yerleştirin. Üzerine vişne sosunu döküp ardından fındıklı hamur ile üzerini kapatın. Önceden 170 derecede ısınmış fırında nar gibi olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile servis edin.

Eğer tatlı-ekşi bir tarif arıyorsanız işte size lezzet bombası bir öneri.

Vişneli tart tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.