ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ TAZE FASULYELİ TART

TAZE FASULYELİ TART

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze fasulyeli tart tarifi için malzemeler

Tart hamuru için

  • 125 g un
  • 125 g tam buğday unu
  • 150 g soğuk tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

Dolgusu için

  • 2 su bardağı krema
  • 1 su bardağı tuzsuz peynir
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • 400 g haşlanmış taze fasulye
Taze fasulyeli tart Nasıl Yapılır

Tart hamuru için, su hariç gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp yoğurmaya başlayın. Suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur toparlanmaya başlayınca üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dolgusu için, krema, rendelediğiniz tuzsuz peynir, yumurta ve ince kıydığınız maydanozu geniş bir kasede karıştırın. Dinlenen hamuru tart kalıbınızın boyutlarında açın. Tart kalıbınızın tabanına ve kenarlarına yayın. Üzerine delikler açıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine peynirli dolguyu yayın ve 15-20 dakika daha pişirin. Üzeri için, zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Haşlanmış taze fasulyeleri ılınan tartınızın üzerine dizin. Zeytinyağlı karışımı bir fırça yardımıyla fasulyelerin üzerine sürüp servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!