Taze Fasulyeli Tart

Taze Fasulyeli Tart
22 Kasım 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Taze Fasulyeli Tart için

Malzemeler

Tart hamuru için

  • 125 g un
  • 125 g tam buğday unu
  • 150 g soğuk tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

Dolgusu için

  • 2 su bardağı krema
  • 1 su bardağı tuzsuz peynir
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • Karabiber
  • 400 g haşlanmış taze fasulye
Taze Fasulyeli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Tart hamuru için, su hariç gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp yoğurmaya başlayın. Suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin.
  2. Hamur toparlanmaya başlayınca üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  3. Dolgusu için, krema, rendelediğiniz tuzsuz peynir, yumurta ve ince kıydığınız maydanozu geniş bir kasede karıştırın.
  4. Dinlenen hamuru tart kalıbınızın boyutlarında açın. Tart kalıbınızın tabanına ve kenarlarına yayın.
  5. Üzerine delikler açıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine peynirli dolguyu yayın ve 15-20 dakika daha pişirin.
  6. Üzeri için, zeytinyağı, sirke, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Haşlanmış taze fasulyeleri ılınan tartınızın üzerine dizin. Zeytinyağlı karışımı bir fırça yardımıyla fasulyelerin üzerine sürüp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo