ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ TAHİNLİ VE PATLICANLI TART

Tahinli Ve Patlıcanlı Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahinli Ve Patlıcanlı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr un
  • 70 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 1 tatlı kaşığı tahin
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta sarısı

Sosu için

  • 1 su bardağı közlenmiş patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • 2 patlıcan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gr sarı~kırmızı kiraz domates
  • 50 gr yeşil zeytin
  • 50 gr siyah zeytin
  • 150 gr beyaz peynir
  • Biberiye yaprakları
  • Tuz
  • Karabiber

Tahinli Ve Patlıcanlı Tart Nasıl Yapılır?

Hamur için, tereyağı ile tahini mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurta sarılarını ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu ekleyerek yoğurun. Hamuru yassılaştırıp streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru yağlı kağıt arasında tart kalıbına uygun büyüklükte merdane ile açın. Yağlanmış dikdörtgen tart kalıbına yerleştirin. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için bakliyat doldurun ve fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alarak oda ısısında soğumaya bırakın. Domatesleri zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayıp fırın tepsisine yayın. 160 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Közlenmiş patlıcana tahin, tuz ve 50 gr ufalanmış beyaz peynir ekleyip karıştırın. Karışımı tart tabanına yayın. Domatesleri ve zeytinleri tart tabanına doldurun. Beyaz peyniri küçük parçalara bölüp üzerine yerleştirin. 180 derece fırında 10 dakika pişirip biberiye yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!