ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ SARDALYA, LİMON VE KARAMELİZE SOĞANLI TART

Sardalya, Limon Ve Karamelize Soğanlı Tart

Sardalya, limon ve karamelize soğanlı tart

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sardalya, Limon Ve Karamelize Soğanlı Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 6 kare milföy (375 g milföy hamuru-tek parça)
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kutu sardalya konservesi
  • 1 limon (İnce dilimlenmiş)
  • Birkaç dal mercanköşk
  • Değirmen karabiber

Sardalya, Limon Ve Karamelize Soğanlı Tart Nasıl Yapılır?

  • Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Milföy hamurunu yağlı kağıt üzerine sererek fırın tepsisine yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımıyla kenarlarını çizin. Ortasını çatalla delin. 
  • Soğanı piyazlık doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin ve soğanları ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Toz şekeri ilave edin ve soğanlar karamelize olana kadar kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp milföy hamurunun üzerini karamelize soğanla kaplayıp üzerine sardalya, limon ve mercanköşk otunu dizin. Milföy hamuru kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Karabiber serpip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!