Sardalya, Limon Ve Karamelize Soğanlı Tart

Sardalya, Limon Ve Karamelize Soğanlı Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sardalya, Limon Ve Karamelize Soğanlı Tart için

Malzemeler

  • 6 kare milföy (375 g milföy hamuru-tek parça)
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kutu sardalya konservesi
  • 1 limon (İnce dilimlenmiş)
  • Birkaç dal mercanköşk
  • Değirmen karabiber
Sardalya, Limon Ve Karamelize Soğanlı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Milföy hamurunu yağlı kağıt üzerine sererek fırın tepsisine yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımıyla kenarlarını çizin. Ortasını çatalla delin. 
  2. Soğanı piyazlık doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin ve soğanları ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Toz şekeri ilave edin ve soğanlar karamelize olana kadar kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp milföy hamurunun üzerini karamelize soğanla kaplayıp üzerine sardalya, limon ve mercanköşk otunu dizin. Milföy hamuru kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Karabiber serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo