ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ PORTAKALLI KARAMELİZE TARTE TATİN

Portakallı Karamelize Tarte Tatin

Portakallı karamelize tart tatine

Fransız mutfağından dünyaya yayılan tarte tatin, meyve ve hamur işi ile hazırlanan bir tatlıdır. Tarte tatin tarifinin en önemli özelliği, meyveleri tartla birlikte pişirmeden önce şeker ve tereyağı ile karamelize edilmesidir. Avrupa ülkelerinde çok sevilen bu tatlı, yaklaşık 1 saatte hazırlanır. Listedeki malzemeleri kontrol ettiyseniz, portakallı karamelize tarte tatin yapımına geçebiliriz.

Farklı kültürlerin yemeklerini sofralarınıza taşımak istiyorsanız, dünya mutfakları sayfamızdan fikir edinebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı Karamelize Tarte Tatin Tarifi İçin malzemeler

  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı su
  • 2 portakal
  • ¼ su bardağı file badem
  • 4 milföy hamuru

Portakallı Karamelize Tarte Tatin Nasıl Yapılır?

  • Karamelize işlemi için, toz şeker ve suyu bir sos tenceresine alın. Şeker eriyip kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın. Kaynadıktan sonra renginin koyulaşması için 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Karameli 20 cm’lik bir kek kalıbının tabanına iyice yayın. 
  • Karamelin üzerine beyaz kısımlarını temizleyin. Yuvarlak dilimlediğiniz portakalları yerleştirip file badem serpin. Milföy hamurlarını birleştirip tart kalıbının boyutlarında açın. Portakalların üzerini açtığınız milföy hamuruyla kapatın. Hamurun üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföy hamuru kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!