ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ PEYNİRLİ VE MANTARLI TARTÖLET

Peynirli Ve Mantarlı Tartölet

Peynir ve mantarın en lezzetli buluşmasını tatmaya hazır mısınız? Ana malzemeleri labne, mantar, patates ve tereyağı olan peynirli ve mantarlı tartöletleri, küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, peynirli ve mantarlı tartölet yapımı için tarife geçelim.

Çayın yanında sunabileceğiniz nefis tart tarifleri için sayfamızdan ilham alabilirsiniz. En sevilen çeşitlerden biri olan sebzeli tart tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli Ve Mantarlı Tartölet Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 125 gr tereyağı
  • 200 gr un
  • Tuz

Üzeri için

  • 300 gr mantar
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Peynirli Ve Mantarlı Tartölet Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuğunu soyup haşlayın ve ezerek püre haline getirin. Tuzla tatlandırın. Tereyağını ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 3-4 mm kalınlığında açtığınız hamurdan yuvarlaklar keserek mini muffin kalıplarının içerisine hafifçe bastırarak yerleştirin.
  • Hamurların üzerine birer parça yağlı kağıt ve kuru bakliyat ekleyin. Hamurları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
  • Yağlı kağıt ve bakliyatları üzerlerinden alın. 5 dakika daha pişirin. Soğanı kıyıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Küp şeklinde doğradığınız mantarları da ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Baharatları ilave ettikten sonra soğumaya bırakın.
  • Soğuyan mantarlı karışıma labne peynirini ilave ederek iyice karıştırın. Tartöletleri kalıplardan çıkarıp içlerine hazırladığınız karışımı doldurup servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!