Peynirli Ve Mantarlı Tartölet

Peynirli Ve Mantarlı Tartölet
18 Eylül 2020

Peynir ve mantarın en lezzetli buluşmasını tatmaya hazır mısınız? Ana malzemeleri labne, mantar, patates ve tereyağı olan peynirli ve mantarlı tartöletleri, küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, peynirli ve mantarlı tartölet yapımı için tarife geçelim.

Çayın yanında sunabileceğiniz nefis tart tarifleri için sayfamızdan ilham alabilirsiniz. En sevilen çeşitlerden biri olan sebzeli tart tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Peynirli Ve Mantarlı Tartölet için

Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 125 gr tereyağı
  • 200 gr un
  • Tuz

Üzeri için

  • 300 gr mantar
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Peynirli Ve Mantarlı Tartölet

Nasıl Yapılır

  1. Patateslerin kabuğunu soyup haşlayın ve ezerek püre haline getirin. Tuzla tatlandırın. Tereyağını ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yoğurun.
  2. Hazırladığınız hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. 3-4 mm kalınlığında açtığınız hamurdan yuvarlaklar keserek mini muffin kalıplarının içerisine hafifçe bastırarak yerleştirin.
  3. Hamurların üzerine birer parça yağlı kağıt ve kuru bakliyat ekleyin. Hamurları önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
  4. Yağlı kağıt ve bakliyatları üzerlerinden alın. 5 dakika daha pişirin. Soğanı kıyıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Küp şeklinde doğradığınız mantarları da ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Baharatları ilave ettikten sonra soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan mantarlı karışıma labne peynirini ilave ederek iyice karıştırın. Tartöletleri kalıplardan çıkarıp içlerine hazırladığınız karışımı doldurup servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo