ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ MİLAN USULÜ TURTA

Milan Usulü Turta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Milan Usulü Turta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı galeta unu

Ispanaklı kat için

  • 750 g ıspanak
  • 1 diş sarımsak
  • 15 ml zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 50 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber

Yumurtalı kat için

  • 10 yumurta
  • 2 dal taze soğan
  • 4~5 dal doğranmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarhun
  • 6~7 dilim közlenmiş kırmızı biber
  • 20 g tereyağı
  • 250 g ince dilimli gravyer
  • 250 g ince dilimli dana jambon

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • 15 ml süt

Milan Usulü Turta Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurlarını birleştirip yuvarlak şekil verin ve 1/4’ünü ayırın.
  • Geri kalan milföy hamurlarını bir merdane yardımıyla ile açtın ve yağlı kağıt serili 22 cm’lik kelepçeli bir tart kalıbına kenarlarını da kapatacak şekilde yayın ve buzdolabına alın.
  • Ayırdığınız parçadan üzeri için 22 cm’lik bir yuvarlak olacak şeklide merdane ile açıp bir tabak yardımıyla kesin.
  • Ispanak katını hazırlamak için. Ispanakları 5 dakika haşlayıp süzün. Ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında hafif soteleyin.
  • Haşladığınız ıspanakların suyunu süzüp sarımsaklara ilave edin. Muskat, krema, tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  • Yumurtalı katı hazırlamak için yumurtaları geniş bir kasede çırpın, ince kıydığınız yeşillikleri ilave edip karıştırın.
  • Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Eritip soğuttuğunuz tereyağını da ilave edip karıştırın.
  • Harcı yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif sulu kalacak şekilde omlet gibi pişirin. Tart kalıbınızı buzdolabından çıkartın üzerine galeta unu serpin.
  • Üzerine sırasıyla yumurtalı ve ıspanaklı harcın yarısı, jambonlu harcın yarısı peynirli harcın yarısını yayıp uzunlamasına doğradığınız közlenmiş biberleri yayın.
  • Daha sonra kalan yarım malzemeleri ters sırayla devam ederek, peynir, jambon, ıspanak ve omlet olacak şekilde yayın.
  • Ayırdığınız parça ile hamurun üzerini kapatın. Kenarlarından sarkan kısımları da üzerine kapatıp bastırarak yapıştırın.
  • Yumurta ve sütü bir kasede çırpıp turtanızın üzerine sürün. Turtayı buzdolabında bir saat daha dinlendirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!