ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ MİLAN USULÜ TURTA

Milan usulü turta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Milan usulü turta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı galeta unu

Ispanaklı kat için

  • 750 g ıspanak
  • 1 diş sarımsak
  • 15 ml zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 50 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber

Yumurtalı kat için

  • 10 yumurta
  • 2 dal taze soğan
  • 4~5 dal doğranmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarhun
  • 6~7 dilim közlenmiş kırmızı biber
  • 20 g tereyağı
  • 250 g ince dilimli gravyer
  • 250 g ince dilimli dana jambon

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • 15 ml süt

Milan usulü turta Nasıl Yapılır

Milföy hamurlarını birleştirip yuvarlak şekil verin ve 1/4’ünü ayırın. Geri kalan milföy hamurlarını bir merdane yardımıyla ile açtın ve yağlı kağıt serili 22 cm’lik kelepçeli bir tart kalıbına kenarlarını da kapatacak şekilde yayın ve buzdolabına alın. Ayırdığınız parçadan üzeri için 22 cm’lik bir yuvarlak olacak şeklide merdane ile açıp bir tabak yardımıyla kesin. Ispanak katını hazırlamak için. Ispanakları 5 dakika haşlayıp süzün. Ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında hafif soteleyin. Haşladığınız ıspanakların suyunu süzüp sarımsaklara ilave edin. Muskat, krema, tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Yumurtalı katı hazırlamak için yumurtaları geniş bir kasede çırpın, ince kıydığınız yeşillikleri ilave edip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Eritip soğuttuğunuz tereyağını da ilave edip karıştırın. Harcı yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif sulu kalacak şekilde omlet gibi pişirin. Tart kalıbınızı buzdolabından çıkartın üzerine galeta unu serpin. Üzerine sırasıyla yumurtalı ve ıspanaklı harcın yarısı, jambonlu harcın yarısı peynirli harcın yarısını yayıp uzunlamasına doğradığınız közlenmiş biberleri yayın. Daha sonra kalan yarım malzemeleri ters sırayla devam ederek, peynir, jambon, ıspanak ve omlet olacak şekilde yayın. Ayırdığınız parça ile hamurun üzerini kapatın. Kenarlarından sarkan kısımları da üzerine kapatıp bastırarak yapıştırın. Yumurta ve sütü bir kasede çırpıp turtanızın üzerine sürün. Turtayı buzdolabında bir saat daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.