Madagaskar Tart

Madagaskar Tart
18 Eylül 2020

Bol çikolatalı madagaskar tart nasıl yapılır? İç harcında tarçın, çikolata ve kişniş bulunan tartın üst kısmı kakao ve frambuaz ile süslenir. Hazırsanız, ev yapımı madagaskar tart tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Madagaskar Tart için

Malzemeler

  • 200 gr bitter çikolata
  • 170 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı kişniş
  • 4 yumurta
  • 200 gr toz şeker

Üzeri için

  • Kakao
  • Frambuaz
Madagaskar Tart

Nasıl Yapılır

Çikolata ve tereyağını tencereye alıp kısık ateşte eritin. Baharatları ekleyip karıştırın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarına 100 gr toz şeker ekleyip karıştırın. Yumurta aklarına kalan şekeri ekleyip köpük oluncaya kadar mikserle çırpın. Her iki karışımı çikolatalı karışıma ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru birkaç kez karıştırın. Hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerine kakao serpin. Frambuaz ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo