ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ MADAGASKAR TART

Madagaskar Tart

Bol çikolatalı madagaskar tart nasıl yapılır? İç harcında tarçın, çikolata ve kişniş bulunan tartın üst kısmı kakao ve frambuaz ile süslenir. Hazırsanız, ev yapımı madagaskar tart tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Madagaskar Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr bitter çikolata
  • 170 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı kişniş
  • 4 yumurta
  • 200 gr toz şeker

Üzeri için

  • Kakao
  • Frambuaz

Madagaskar Tart Nasıl Yapılır?

Çikolata ve tereyağını tencereye alıp kısık ateşte eritin. Baharatları ekleyip karıştırın. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarına 100 gr toz şeker ekleyip karıştırın. Yumurta aklarına kalan şekeri ekleyip köpük oluncaya kadar mikserle çırpın. Her iki karışımı çikolatalı karışıma ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru birkaç kez karıştırın. Hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerine kakao serpin. Frambuaz ile süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!