ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ LİMONLU VE MERENGLİ TART

Limonlu Ve Merengli Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Ve Merengli Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 yumurta
  • 30 ml eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 195 gr un
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 4 yumurta+1 yumurta sarısı
  • 125 ml eritilmiş tereyağı
  • 6 yemek kaşığı bal
  • 4 limonun suyu

Mereng için

  • 120 ml bal
  • 75 ml su
  • 2 yumurta akı
  • 1 paket vanilya

Limonlu Ve Merengli Tart Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamur için tereyağı ve balı mutfak robotunda karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Elenmiş un, tuz ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru 12 parçaya ayırıp yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirin. Fırında 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Tereyağını cam kaseye alıp içi kaynar su dolu tencerenin üzerine yerleştirin ve eriyinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın. Yumurta, bal ve limon suyunu ekleyerek kıvamı koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 ile 20 dakika arasında karıştırmaya devam edin. Kaşıkla tart tabanlarının içine paylaştırın. Mereng için, su ve balı sos tenceresine alarak kaynatın. Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kasede mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız bal şurubunu ince ince yumurta aklarına ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilya ilave edip 2 dakika daha çırpın. Merengi tartların üzerine paylaştırın ve fırın ızgarasında kapağı açık olarak hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp tamamen soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!