ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KİVİLİ VE LORLU TART

Kivili Ve Lorlu Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kivili Ve Lorlu Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Üzeri için

  • 50 gr dövülmüş badem
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı ekstra toz şeker
  • 900 gr tuzsuz lor peyniri
  • 250 gr krema
  • 1 yumurta
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2.5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/4 su bardağı bal
  • 5 kivi
  • Kiraz şekerlemeleri

Kivili Ve Lorlu Tart Nasıl Yapılır?

Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sonuyor. Küçük tart kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın. Bademleri 1 yemek kaşığı toz şekerle birlikte mutfak robotunda ufalayın. Lor peynirini krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Krema, yumurta, yumurta sarısı, un, tuz, rendelenmiş limon kabuğu, 2 yemek kaşığı limon suyu, kalan toz şekeri ve bademleri karışıma ekleyip iyice karıştırın. Karışımı tart hamurlarının üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika daha pişirin. Soğuyunca üzerini kapatarak 2-3 saat buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarın. Bal ve kalan limon suyunu karıştırın. Kivilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ve dilimleyin. Dilimleri tartın üzerine dizin. Ballı limonlu karışımı kivilerin üzerine sürüp, kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!