ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KIŞA ÖZEL TART TATİNE

Kışa Özel Tart Tatine

Kışa özel tart tatine

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kışa Özel Tart Tatine Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 100 g un
  • 100 g tam buğday unu
  • 115 g soğuk tereyağı
  • 15 g soğuk su
  • Bir tutam tuz

İç harcı için

  • 4-5 hafif haşlanmış Brüksel lahanası
  • 2-3 bebek patates
  • 1 haşlanmış pancar
  • Tuz
  • Karabiber
  • 20 g bal
  • 10 g zeytinyağı
  • 50 g tereyağı

Üzeri için

  • 150 g keçi peyniri
  • 2-3 dal taze kekik

Kışa Özel Tart Tatine Nasıl Yapılır?

  • Tart hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında bir saat bekletin. 
  • İç harcı için, bebek patateslerin kabuklarını soyun. Hafif haşlanmış Brüksel lahanası, yuvarlak doğradığınız bebek patatesler ve pancarı geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, bal ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Tereyağını geniş bir tavada eritin. Ortadan ikiye kestiğiniz Brüksel lahanalarını tavanızın tabanına dizin. Üzerine patatesler ve pancarları dizin. 3-4 dakika pişirip ocaktan alın. 
  • Dinlenen tart hamurunu tavanızın büyüklüğünde ince açın ve sebzelerin üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika pişirin. Tartınızı bir servis tabağına çevirin. Üzerini küçük doğradığınız keçi peyniri ve taze kekik dalları ile süsleyin. Dilimleyerek sıcak servis yapın
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!