ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KAYISILI AHUDUDULU MARZİPAN TART

Kayısılı Ahududulu Marzipan Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kayısılı Ahududulu Marzipan Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı badem unu
  • 1 yumurta sarısı
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı file badem
  • Yarım su bardağı toz şeker

Kayısılı harç için

  • 12~13 kayısı
  • 250 gr ahududu

Üzeri için

  • Yarım su bardağı un
  • 1/3 su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı badem unu
  • Yarım su bardağı file badem
  • 50 gr tereyağı

Süslemek için

  • Antep fıstığı

Kayısılı Ahududulu Marzipan Tart Nasıl Yapılır?

Tart hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp yoğurun. Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın. Tart hamurunu kalıba yayın. Çatalla üzerini delin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Kayısıları yarıya bölüp çekirdeklerini çıkarın ve ahududu ile beraber pişirdiğiniz tartın üzerine yerleştirin. Üzeri için gerekli malzemeleri karıştırın. Meyvelerin üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca kalıptan çıkarın. Üzerine antep fıstığı serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!