ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ISPANAKLI ÇITIR TART

Ispanaklı Çıtır Tart

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Çıtır Tart Tarifi İçin malzemeler

  • 270 gr baklava yufkası
  • 3 yumurta (hafif çırpılmış)
  • 250 gr lor peyniri
  • 200 gr ıspanak
  • 1 taze soğan
  • 1 yemek kaşığı pesto sos
  • 6~8 kiraz domates
  • 20 gr tereyağı
  • 1 büyük dilim balkabağı
  • Karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kişniş yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanaklı Çıtır Tart Nasıl Yapılır?

Balkabağını dilimleyip zeytinyağı ile karıştırın ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın. Üzerine yağlı kağıt kapatıp 180 dereceye ayarlanmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp karabiber ve kişniş yaprakları serpiştirin. Yumurtaları bir kaba alıp hafif çırpın. Lor peynirini ve ıspanağı ekleyip karıştırın. Taze soğanı ince doğrayıp pesto sos ile birlikte peynire ilave edin. Baklava yufkalarının aralarına fırçayla eritilmiş yağ sürerek 23 cm’lik tart kalıbına yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirip fırından çıkartın. Ispanaklı karışımı tartın içine doldurun. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesip tartın üzerine yerleştirin ve tekrar fırınlayarak 25- 30 dakika pişirin. Balkabağı ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!