Ispanaklı Çıtır Tart

Ispanaklı Çıtır Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanaklı Çıtır Tart için

Malzemeler

  • 270 gr baklava yufkası
  • 3 yumurta (hafif çırpılmış)
  • 250 gr lor peyniri
  • 200 gr ıspanak
  • 1 taze soğan
  • 1 yemek kaşığı pesto sos
  • 6~8 kiraz domates
  • 20 gr tereyağı
  • 1 büyük dilim balkabağı
  • Karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kişniş yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
Ispanaklı Çıtır Tart

Nasıl Yapılır

Balkabağını dilimleyip zeytinyağı ile karıştırın ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın. Üzerine yağlı kağıt kapatıp 180 dereceye ayarlanmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp karabiber ve kişniş yaprakları serpiştirin. Yumurtaları bir kaba alıp hafif çırpın. Lor peynirini ve ıspanağı ekleyip karıştırın. Taze soğanı ince doğrayıp pesto sos ile birlikte peynire ilave edin. Baklava yufkalarının aralarına fırçayla eritilmiş yağ sürerek 23 cm’lik tart kalıbına yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirip fırından çıkartın. Ispanaklı karışımı tartın içine doldurun. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesip tartın üzerine yerleştirin ve tekrar fırınlayarak 25- 30 dakika pişirin. Balkabağı ile birlikte servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo