ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ERİKLİ TURTA

Erikli turta

Erikli turta

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli turta tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 250 g un
  • 80 g toz şeker
  • 150 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 1 rendelenmiş limon kabuğu

İç harcı için

  • 1 vanilya çubuğu
  • 100 g toz şeker
  • 325 g Mascarpone peyniri
  • 2 yumurta
  • 100 g un

Üzeri için

  • 5 mürdüm eriği
  • 75 g tarçınlı şeker
  • 100 g erik reçeli
  • Taze kekik

Erikli turta Nasıl Yapılır

Hamuru için, un, şeker, tereyağı, yumurta, limon kabuğu rendesi ve tuzu bir kasede harmanlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Hamuru bir dikdörtgen elde edecek şekilde merdane yardımıyla açarak dikdörtgen tart kalıbına yerleştirin ve tabanını çatal yardımıyla delin. Çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye bölerek özünü çıkarın. Ayrı bir kasede şeker, vanilya özü ve Mascarpone peynirini karıştırın. Yumurtaları ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı hamurun üstüne dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika ön pişirme yapın. Yıkayıp süzdüğünüz erikleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın. Tartı fırından alıp erikleri üzerine dizin ve 30 dakika daha pişirin. Daha sonra fırından alarak 10-15 dakika dinlendirin. Üzerine bir fırça yardımıyla erik reçeli sürün. Tarçınlı şeker serpiştirdikten sonra taze kekikle süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.