ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ÇİLEKLİ VE ÇİKOLATALI TART

Çilekli Ve Çikolatalı Tart

Lezzet'in enfes tart tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz... Çay saatlerinin favorisi olacak çilekli ve çikolatalı tart nasıl yapılır dediğinizi duyar gibiyim. Malzemeler hazırsa, çilek ve çikolatanın muhteşem uyumunu görmek için tarife başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Ve Çikolatalı Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı pudraşeker
  • 200 gr tereyağı

Üzeri için

  • 300 gr bitter çikolata
  • 1.5 su bardağı krema
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 2 yumurta
  • 200 gr çilek
  • 1 tatlı kaşığı pudraşeker

Çilekli Ve Çikolatalı Tart Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Doğranmış tereyağı, kakao, 1 yumurtanın sarısı ve pudra şekeri ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru top şekline getirip folyoya sarın ve buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile 2 cm inceliğinde açın. Yağlanmış tart kalıbına yayıp dibini çatalla yer yer delin.
  • Üzerini yağlı kağıtla kapatıp kabarmaması için üzerine bir avuç kadar kuru bakliyat serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
  • Süt ve kremayı bir tencereye alıp ısıtın. Çikolatayı ufak parçalara bölüp sütlü karışıma ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İki yumurtayı ekleyip çırpma teli ile birkaç dakika karıştırın. Çikolatalı kremayı tartın içine döküp tekrar fırına verin ve 10-15 dakika daha pişirin.
  • Fırından alıp soğumaya bırakın. Çilekleri ortadan ikiye yelpaze şeklinde dilimleyin. Tartı servis tabağına alıp üzerini çileklerle süsleyin ve pudra şeker serpin. Dilimleyip servis yapın.

Klasik çikolatalı tart veya çilekli tart tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!