ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ÇİKOLATA VE BADEMLİ TURTA

Çikolata Ve Bademli Turta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolata Ve Bademli Turta Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 4 kahve fincanı margarin
  • 1 portakal
  • 3 yumurta
  • 150 gr sade çikolata
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 kahve fincanı badem
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası

Süslemek için:

  • 1 çay bardağı ezilmiş badem
  • 50 gr çikolata

Çikolata Ve Bademli Turta Nasıl Yapılır?

  • Portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Un, pirinç unu ve 3 kahve fincanı margarini derin bir kapta karıştırın.
  • Portakal kabuğu rendesi ve 1 yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  • Hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açın. Tart kalıbına yerleştirip buzdolabında 30 dakika bekletin.
  • Kalıbı buzdolabından çıkarın. Hamurun üzerine yağlı kağıt döşeyip fazla kabarmaması için nohut ya da kuru fasulye ile kaplayın.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra nohutları ve yağlı kağıdı alın. Soğumaya bırakın.
  • Çikolatayı benmari usulü eritin. Kalan kahve fincanı margarin ve 1 kahve fincanı tozşekeri derin bir kapta iyice çırpın.
  • Çırpmaya ara vermeden mısır unu ve 2 yumurta sarısını ilave edin. Bademleri ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın.
  • Tart hamurunun içine karışımı yayıp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Yumurta aklarını derin bir kaba alın. Mısır nişastası ve pudra şekerini ekleyip koyulaşıncaya kadar çırpın.
  • Soğuyan turtanın üzerine yayıp kaşığın arka yüzüyle dalgalar yapın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika daha pişirin.
  • Üzeri kızarmaya başlayınca fırından çıkarın. File badem ve eritilmiş çikolatayla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!