Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13360 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1168 Tarif
Diyet
4343 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2124 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4601 Tarif
Salata ve Meze
1143 Tarif
Sos
451 Tarif
Tatlı
8186 Tarif
Yöresel
1935 Tarif
Popüler Tarifler
Elmalı Kurabiye
Etli Kapalı Pide
Anasayfa
Tarifler
Tart Tarifleri
Çikolata Ve Bademli Turta
Çikolata Ve Bademli Turta
24 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Ki��ilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Fransız usulü dışı çıtır içi yumuşacık brownie
Etsiz Kolay Çiğ Köfte
Kabak tatlısı
Parmigiana
Arancini Topları
Kıymalı patlıcan yemeği
Kolay Meze Tarifleri: 30 Dakika Altı 18 Meze Tarifi
Kestane Nasıl Pişirilir: Tavada, Suda Fırında 13 Farklı Kestane Pişirme Yöntemi
Ankara Kahvaltı Mekanları: Ankara'nın En İyi 11 Kahvaltı Mekanı
Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıl Sofralarına Özel 40 Yılbaşı Yemeği
Ankara Restoranları: Ankara'nın En İyi 12 Restoranı
Menengiç Meyvesinin Faydaları Nelerdir?
Çikolata Ve Bademli Turta için
Malzemeler
1.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
4 kahve fincanı margarin
1 portakal
3 yumurta
150 gr sade çikolata
1 kahve fincanı toz şeker
2 çorba kaşığı mısır unu
1 kahve fincanı badem
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:
1 çay bardağı ezilmiş badem
50 gr çikolata
Çikolata Ve Bademli Turta
Nasıl Yapılır
Portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Un, pirinç unu ve 3 kahve fincanı margarini derin bir kapta karıştırın.
Portakal kabuğu rendesi ve 1 yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
Hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açın. Tart kalıbına yerleştirip buzdolabında 30 dakika bekletin.
Kalıbı buzdolabından çıkarın. Hamurun üzerine yağlı kağıt döşeyip fazla kabarmaması için nohut ya da kuru fasulye ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra nohutları ve yağlı kağıdı alın. Soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari usulü eritin. Kalan kahve fincanı margarin ve 1 kahve fincanı tozşekeri derin bir kapta iyice çırpın.
Çırpmaya ara vermeden mısır unu ve 2 yumurta sarısını ilave edin. Bademleri ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın.
Tart hamurunun içine karışımı yayıp önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Yumurta aklarını derin bir kaba alın. Mısır nişastası ve pudra şekerini ekleyip koyulaşıncaya kadar çırpın.
Soğuyan turtanın üzerine yayıp kaşığın arka yüzüyle dalgalar yapın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika daha pişirin.
Üzeri kızarmaya başlayınca fırından çıkarın. File badem ve eritilmiş çikolatayla süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tart Tarifleri
Çikolatalı Tatlı Tarifleri
Kuruyemişli Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tart Tarifleri
50 Dakika
Çilekli Ve Böğürtlenli Galette
Tart Tarifleri
90 Dakika
Portakal Dolgulu Mini Tartoletler
Tart Tarifleri
75 Dakika
Kestane Kremalı Elmalı Tart
Tart Tarifleri
65 Dakika
Balkabaklı Mini Tart
Tart Tarifleri
110 Dakika
Armutlu Cevizli Cheesecake Tart
Tart Tarifleri
55 Dakika
Cevizli Şekerlemeli Çikolatalı Tart
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.