Çiğ Vegan Kakaolu Tart

Çiğ Vegan Kakaolu Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çiğ Vegan Kakaolu Tart için

Malzemeler

Tabanı için

  • 12 yumuşak, büyük boy hurma
  • 2.5 su bardağı toz badem, fındık ve/veya ceviz (Kuruyemişleri toz yerine bütün halde kullanacaksanız 2 su bardağı yeterli olur)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı çiğ kakao
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı tarçın (İsteğe bağlı)

Dolgu için

  • 2 +2/3 su bardağı çiğ kaju (6-8 saat suda bekletilmiş; suda bekletilmiş ve süzdürülmüş hali 4 su bardağı)
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
  • 10 yumuşak, büyük boy hurma
  • 1/2 su bardağı su
  • 5 dolu yemek kaşığı çiğ kakao
Çiğ Vegan Kakaolu Tart

Nasıl Yapılır

Pişmeyen nefis vegan kakaolu tart tarifi için malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.

  1. Tart kalıbını hafifçe yağlayın, kenarlarından birkaç parmak geçecek şekilde streç film yapıştırın. Taban için gerekli bütün malzemeleri birbirine geçinceye dek blender veya mutfak robotundan geçirin. Kalıba bastırarak eşit şekilde yayın. 
  2. Bütün dolgu malzemelerini de robotta iyice, pürüzsüz olana dek karıştırın. Tart tabanının üstüne dökün. Kalıptan kolay çıkarmak için 3-4 saat buzlukta, iyice sertleşene dek bekletin. Buzlukta sertleşen kalıbın tabanına birkaç kere vurup dışına taşırdığınız streç filmden çektiğinizde kalıptan kolayca çıkacaktır. Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletince servis edecek kıvama gelecektir. 
  3. Bu tart donunca; keskin ve sıcak bir bıçakla dilimleyerek buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Dilediğiniz zaman, 15-20 dakika oda sıcaklığına çıkarıp servis edebilirsiniz.

Vişneli kakaolu dondurulmuş pasta tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo