ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ BİBERİYELİ VE PEYNİRLİ TART

Biberiyeli Ve Peynirli Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Biberiyeli Ve Peynirli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Harç için

  • 300 gr rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 3 yumurta
  • 2 dal taze biberiye

Üzeri için

  • Kırmızı pul biber
  • 1 yumurtanın sarısı

Biberiyeli Ve Peynirli Tart Nasıl Yapılır?

Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sunuyor. Yoğurt, oda ısısındaki tereyağı ve tuzu bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu eleyerek ilave ettikten sonra yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırıp kalan parçayı yağlanmış tart kalıbına kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin. İç malzeme için, yumurtaları iyice çırpın. Rendelenmiş beyaz peyniri kıyılmış maydanozla karıştırıp yumurtalı karışımla birleştirin. Biberiye ilave edin. Peynirli yumurtalı karışımı kabın içine yerleştirdiğiniz hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan şeritler yapıp tartın üzerine kafes şekli verin. Şeritlerin üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!