ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ BEZELYELİ TART

Bezelyeli Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelyeli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gr margarin
  • Tuz

İç harcı için

  • 2 patates
  • 300 gr bezelye
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Bezelyeli Tart Nasıl Yapılır?

Tartın iç harcı için, soğanın kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağında yakmadan kavurun. Küp kesilmiş patates ve bezelyeyi ekleyip tuzla tatlandırın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Ezerek püre haline getirin. Karabiberle tatlandırın. Tart hamuru için, yoğurt, yumurta, un, kabartma tozu, margarin ve tuzu bir kapta iyice karıştırın. Karışımı yoğurup 5 dakika dinlendirin. Hamuru 26 cm çapında içi yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine çatalla delikler açın. Harcı tart kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!