ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ BADEM KREMALI, ŞEFTALİLİ TART

Badem Kremalı, Şeftalili Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Badem Kremalı, Şeftalili Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 210 gr un
  • 110 gr soğuk tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker

Badem kreması için

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı badem unu
  • 75 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

Üzeri için

  • 3 sert şeftali
  • Toz antep fıstığı

Badem Kremalı, Şeftalili Tart Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun. Streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Badem kreması için gerekli malzemeleri derin bir kapta mikser yardımıyla karıştırın. Tart hamurunu tezgaha alıp üzerine un serpin. Merdane yardımıyla dikdörtgen kalıp büyüklüğüne göre açın. Yağladığınız kalıba hamuru yerleştirin. Üzerine badem kremasını döküp yayın. Şeftalilerin çekirdeklerini çıkarıp, kabuklarını soyarak dilimleyin. Tart hamurunun üzerine şeftalileri dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra üzerine toz antep fıstığı serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!