ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ AYVALI TURTA

Ayvalı Turta

Ayvalı turta

Ayvanın kendisinin, çekirdeğinin ve suyunun ayrı ayrı birçok faydası bulunur. Genellikle Antalya ve çevresinde yetiştirilen bu meyve, kalp sağlığını korur ve çarpıntıları azaltır. Bununla birlikte bazı kanser türlerine karşı doğal bir savaşçıdır. Gelin, ayvalı turta nasıl yapılır, hangi malzemelere yer verilir birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Turta Tarifi İçin malzemeler

Turta hamuru için:

  • 125 g margarin
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Bir tutam tuz

Kek hamuru için:

  • 3 yumurta
  • 100 g margarin
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Ayvalı tatlı için:

  • 2 orta boy ayva
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Ayvalı Turta Nasıl Yapılır?

  • Ayvalı harç için kabuğunu soyduğunuz ayvaları irice rendeleyin. Rendelenmiş ayvaları, 3-4 adet çekirdeğini, tarçını ve şekeri tencereye aktarın.
  • Ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika kadar pis¸irin. Ocaktan alın, fazla suyu varsa suyunu süzün, çekirdeklerini de atın.
  • Turta hamuru için oda ısısında bekletilmiş margarini, şekeri ve bir tutam tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu ekleyin.
  • Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
  • Elde ettiğiniz hamurdan portakal büyüklüğünde parça alıp, yağlanmış kelepçeli kalıba elinizle bastırarak yayın. Kalanı buzluğa atıp 15 dakika sertleşmesi için bekleyin.
  • Kek hamuru için katı malzemeyi bir kapta harmanlayın. Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın. Oda ısısında yumuşamış margarini ekleyin, 1 dakika daha çırpın. Katı malzemeyi ilave edip tüm malzemeyi birbirine yedirin.
  • Dinlendirdiğiniz hamurun üzerine sırasıyla ayvalı tartı yayın, kek hamurunu dökün. En son buzlukta beklettiğiniz turta hamurunu irice rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika pişirin.

Yeni tatlar keşfetmek için çikolatalı tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!