ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ARMUTLU HURMALI TART

Armutlu hurmalı tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu hurmalı tart tarifi için malzemeler

Tabanı için

  • 1.5 su bardağı hurma
  • 1 su bardağı tuzsuz badem
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı

Dolgusu için

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 10 minik akça armut
  • 2~3 dal taze kekik
  • 3 yemek kaşığı bal

Armutlu hurmalı tart Nasıl Yapılır

Hurmaların çekirdeklerini çıkartın. Tabanı için gerekli olan bütün malzemeyi rondodan çekin. Tart kalıbınızın tabanına bastırarak yayın. Dolgusu için, bir tavada tereyağını eritin. Armutları ikiye bölün ve tavaya alın. Bal ve taze kekik dallarını ilave edin. Birkaç dakika hafif sallayarak armutları ezmeden soteleyin ve ateşten alın. Ilınması için bekletin. Armutları tart tabanının üzerine yerleştirin. Taze kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın.

Hurma: Midede sünger gibi şişip çok yer kaplar bu nedenle uzun süre tok tutma özelliği vardır. Ara öğünlerinizde tüketeceğiniz 2-3 hurma yemeklerde daha az yemenizi sağlar.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.